Skönhet kommer utifrån

Det sägs ju att skönhet kommer inifrån, men jag håller inte riktigt med. Mycket skönhet kommer ifrån en burk ansiktskräm. Med rätt kräm trollas flera år bort och du håller dig yngre och snyggare.

Jag brukar köpa min ansiktskräm på nätet, både dagkräm, nattkräm och foundation.

Hur många krämer behöver man?

Hur långt är ett snöre? Hur många krämer man behöver beror helt på vem du är, vilken hudtyp du har och hur viktig en bra ansiktsvård är för dig.
Själv använder jag tre till fyra olika ansiktskrämer.

  1. Nattkräm – denna är allra viktigast för mig. Nattkrämen är lite fetare än dagkrämen och ger ett bra skydd mot rynkor. Efter ansiktstvätt använder jag nattkräm varenda kväll oavsett när jag kommer hem.
  2. Dagkräm – denna ser till att huden i ansiktet får fukt och näring. Den ger också huden lyster och du ser piggare ut under hela dagen. Jag väljer ansiktskräm utifrån min hudtyp.
  3. Ögonkräm – huden runt ögonen är extra känslig. Själv har jag med åren fått allt tunnare hud runt ögonen. Jag använder inte ögonkrämen varje dag, men minst fyra dagar i veckan ser jag till att använda denna.
  4. Foundation – detta är egentligen inte en ansiktskräm utan används för att korrigera mindre ojämnheter och fläckar i huden. Men många foundations idag är fuktgivande och tillför näring till huden. Jag använder foundation när jag ska jobba eller göra något annat bland folk. När jag är ledig eller tränar avstår jag från foundation för att ansiktshuden ska få andas ordentligt.

För mig är det viktigt att det är bra kvalitet hos märket jag väljer. Det är också viktigt att jag får kräm för just min hudtyp. När jag köper foundation väljer jag en färg som ligger så nära min vanliga hudton som möjligt. Om det står mellan två olika nyanser väljer jag den mörkare eftersom den täcker bättre.